Cenusa

Nici macar trecutul nu mai e batut in cuie. (?) Asta m-a lovit.Abia atunci cand trecutul devine..trecut realizezi asta.Iar mie personal mi-a luat ceva timp.Mult sau putin, nu mai conteaza.Macar s-a concluzionat.Pentru ca nu e ca o arhiva, o magazie,unde scuturand praful gasesti si azi si maine si poimaine aceleasi lucruri mai sterse, mai uzate, dar in fapt aceleasi.
In haosul asta am reusit, in sfarsit, sa vad printre franturi de vise si dorinte ca multe se duc in timp.Ca noi chiar ne aflam in trecut acum.Amintirile nu sunt imbaranite, se invart in mine de parca s-ar fi intamplat totul ieri.Noi suntem imbatraniti.
Daca dezlegi tot ce ai strans in tine si vezi tot ce a fost odinioara ai multe surprize.Trecutul nu mai e batut in cuie. Totul capata o alta logica, pare a fi atat de diferit incat ma intreb : oare chiar eu am trait lucrurile astea? Tu oricum nu vezi, nu simti, nu crezi, nu-ti pasa.Imi bat gura pentru mine,nu degeaba. Dar daca vei avea vrodata o curiozitate de acest gen,te sfatuiesc sa nu.E ca un exercitiu de autoincinerare.E ca o baie in cenusa. Trecutului ii sta bine batut in cuie. Sa fie asa cum trebuie sa fie.Pentru ca doar cu trecutul se cladeste viitorul, iar daca pana si el e difuz se duce dracu' tot.E ca o carte pentru adulti care se vrea cumparata de un copil.Mai bine citeste'i doar titlul si pune-o la loc in raft.Compara-ma cu asta pentru ca oricum imi stii doar titlul.Iar eu pe tine te-am uitat in raft de mult, doar ca trec mereu prin camera aia si iti vad mereu coperta.S-au scris prea multe pagini din noi ca sa nu te privesc.Asa ca o sa pun langa cotorul tau si un ciocan, o sa iau trecutul si o sa-l bat la loc in cuie.O sa ma gandesc la el doar in masura in care imi aduce bucurie.SI crede-ma ca o sa bat cuiele tare, sa razbun toate regretele si sa fiu sigura ca nu mai scapa de acolo.
A da, si o sa te doara.

8 pareri:

Antiignorantu spunea...

:) in sfarsit..... :) totusi ai grija cu ciocanul:) nu e buna razbunarea:);:) deci unii se lumineaza.....

Magda spunea...

Nu intentionez sa ma razbun pentru nimic fata de nimeni.Nu sunt genul. In sfarsit ce? Se interpreteaza cam mult posturile mele de catre acele persoane care ma cunosc doar din felul in care scriu si din ceea ce vor ei sa inteleaga din ce scriu.Nu ma simt cu nimic mai luminata si fiecare om trebuie sa treaca prin viata pe drumul ales de el.Nu ma interpreta gresit acum, cu acest comentariu, dar am o pasa foarte proasta.Multumesc anticipat :)

Antiignorantu spunea...

scuze atunci.....:) spuneam si eu asa... nu pari sa fii razbunatoare....

goe spunea...

Viitorul arata ca o ipoteza care este demonstrata numai prin prezent care dupa o nanosecunda nu mai exista fiind catalogat trecut.Practic prezentul e ca o barca inundata care te poarta prin viata pe valurile timpului pana cand mainile iti obosesc sa mai arunce clipele inapoi si te adancesti in uitare.

Em spunea...

Link exchange? :-s Îmi place.
"Când o amintire s-a dus, a plecat după suflet, se spune." (A moment to remember)

Александра spunea...

Ma bucur ca spui asta si ca ti-ai revenit>:D<

mariapostu spunea...

Foarte noi imagini..."sunt ca o carte careia ii stii doar titlul"...si multe altele.Trecutul nu e batut in cuie pentru ca, la un moment dat, reinvie, chiar si sub forma unor ganduri ca acestea din aceasta frumoasa...meditatie.

mindfreak spunea...

SI crede-ma ca o sa bat cuiele tare, sa razbun toate regretele si sa fiu sigura ca nu mai scapa de acolo.
A da, si o sa te doara.

:X:X:x

Trimiteți un comentariu